Fick ett underbart recept av min kompis Sandra! Testade och de blev supergoda!
Mickas tips:
blanda in 1dl Hackad choklad i smet receptet!
använde bara färska hallon i glasyren + hallonextrakt för hallonsaft finns inte i USA!
INGREDIENSER:
3 ägg
2 ½ dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
½ tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Hallonfrosting
80 g Philadelphiaost
50 g mjukt smör
200 g florsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk koncentrerad hallonsaft ( jag la i lite mosade riktiga hallon också, då slipper du karamellfärgen) ev. röd karamellfärg
Garnering
strössel
TILLAGNING:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll denm till två tredjedelar med smet. Grädda c:a 15 min i mitten av ugnen.
Hallonfrosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och hallonsaft krämigt. Vispa i Philadelphiaosten.
Färga eventuellt frostingen med någon droppe röd karamellfärg. Spritsa ut frostingen den på cupcakesen och garnera med strössel eller färska hallon.
Sunday, May 1, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment