Thursday, May 19, 2011

Ugnspannkaka


4 portioner/st.


3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
5 dl mjölk
4 st ägg
3 msk smör

1 tsk kannel
2 krm kardemumma


Sätt ugnen på 225 grader (varmluft 210 grader). Smält smöret. Blanda vetemjöl och salt i en bunke (1 tsk kanel om du vill och kardemumman). Häll i hälften av mjölken och vispa till slät konsistens. Vispa ner resten av mjölken, smöret och äggen. Låt gärna stå och dra i 30 min. Häll smeten i en mindre form (om du vill ha pannkakan hög och fast). Grädda 20-30 min.

Serveringsförslag: Grädde, glass, frukt, bär eller sylt.

Jag använde min vita eldfasta form från IKEA som är oval och ca 30*15 cm? Blev PERFEKT! Sean älskade denna ugnspannkaka och därför måste jag spara receptet! =)







No comments:

Post a Comment