Monday, February 13, 2012

Apelsinkyckling med Bulgur

Fredagen lyxade vi till det. Blev


Apelsinkyckling med bulgur

För4 personer.






Apelsinkyckling med bulgur


Ingredienser

3 dl bulgur
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
0,5 purjolök, 1 dm
1+1 msk smör
0,5 dl torkad frukt, hackad, t ex dadlar, fikon, russin (jag använde russin och plommon)
0,5 dl nötter, grovhackade (jag använde mandlar och pecans)
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
1 st apelsin, strimlat skal+pressad saft
1/2 tärnad apelsin (valfritt)


Gör så här

Koka bulgur i hönsbuljongen enligt anvisningarna på paketet.

Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i smör i en gryta. Rör i frukt, nötter och den kokta bulgurn.
Banka ut kycklingfiléerna med handen. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Stek dem i smör 4–5 minuter på medelvärme, vänd och stek ytterligare 4–5 minuter, nu under lock. Tillsätt apelsinskal och pressa över apelsinsaften plus ev apelsinbitar.
Servera med bulgur.

No comments:

Post a Comment