Apelsinkyckling med bulgur
För4 personer.Ingredienser
3 dl bulgur6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
0,5 purjolök, 1 dm
1+1 msk smör
0,5 dl torkad frukt, hackad, t ex dadlar, fikon, russin (jag använde russin och plommon)
0,5 dl nötter, grovhackade (jag använde mandlar och pecans)
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
1 st apelsin, strimlat skal+pressad saft
1/2 tärnad apelsin (valfritt)
Gör så här
Koka bulgur i hönsbuljongen enligt anvisningarna på paketet.
Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i smör i en gryta. Rör i frukt, nötter och den kokta bulgurn.
Banka ut kycklingfiléerna med handen. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Stek dem i smör 4–5 minuter på medelvärme, vänd och stek ytterligare 4–5 minuter, nu under lock. Tillsätt apelsinskal och pressa över apelsinsaften plus ev apelsinbitar.
Servera med bulgur.
Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i smör i en gryta. Rör i frukt, nötter och den kokta bulgurn.
Banka ut kycklingfiléerna med handen. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Stek dem i smör 4–5 minuter på medelvärme, vänd och stek ytterligare 4–5 minuter, nu under lock. Tillsätt apelsinskal och pressa över apelsinsaften plus ev apelsinbitar.
Servera med bulgur.
No comments:
Post a Comment