Wednesday, October 5, 2011

Chocolate Toffee Cookíes




250 gram Vetemjöl
40 gram Havregryn
150 gram smör
160 gram socker
20 gram florsocker
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,75 dl mjölk
85 gram butterscotch (eller hackad toffee choklad som Rollo)
100 gram hackad mjölkchoklad
75 gram hackad mandel

Blanda alla torra ingredienser samt smöret hack/blanda alt kör i bakmaskin tills blandningen blir som små grus i konsitens. Rör snabbt ner mjölken till en deg. Blanda i resterande och arbeta snabbt samman.

Rulla ut degen i en korv på 6-7cm i dm. Låt vila i kylskåp 30 min i plastfolie.
Skär sedan degen i cm tjocka skivor och placera på bakplåtspapper för gräddning.

Ugn: 200 grader i 10-15 min. Ej varmluft



egen kommentar: älskar dom!!! kommer baka dessa många många gånger!!!





2 comments:

  1. Igår bytte jag ut 30 gram smör mot 30 gram sirap samt tog 0,5dl grädde och 0,25dl vatten istället för mjölk.

    BLEV ännu bättre om det ens det är möjligt.

    ReplyDelete