Sunday, October 21, 2012

Världens bästa Morotskaka!



Morotskaka
á la Sundsvall (MAMMAS)



Morotskakan:

        3 st  ägg
        2 dl  socker

Vispas tillsammans tills det blir fluffigt och nästan vitt. Tillsätt därefter:

        2 dl    Mjöl
        1 tsk   Bakpulver
        1 tsk   Bikarbonat  (kan ersättas med bakpulver)
        1 tsk   Vaniljsocker
        1 tsk   Kanel
        1 dl     Olja (Jag använder olivolja)
        3 dl     Rivna morötter

Gräddas 175 grader 40 min (Jag har ofta på aluminefolie och ställer timern på 30 min. Tar sen av foliet och låter stå någon minut till)
(långpanna = dubbla receptet)

Glasyr:
        50 gram margarin
        200 gram filadelphia
        2 dl florsocker

Stryk över glasyren på kakan efter att kakan har svalnat.

Egen Kommentar:
Favorit både hos mig och Sean!
Blir något brun efter 40 min i ugnen i trondheim. Men smakar bra. Glömde all olja en gång. 
Gjorde inte så mycket förrutom att den blev lite segare. 

Går att dubbla recept i en hög form men måste lägga på nästan 30 min extra tid om jag inte kommer ihåg fel. Jag ökade också gradantalet för jag hade brottom! MEN GOD blev den!

No comments:

Post a Comment