Morotskaka
á la Sundsvall (MAMMAS)
Morotskakan:
3 st ägg
2 dl socker
Vispas tillsammans tills det blir fluffigt och nästan vitt. Tillsätt därefter:
2 dl Mjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat (kan ersättas med bakpulver)
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Kanel
1 dl Olja (Jag använder olivolja)
3 dl Rivna morötter
Gräddas 175 grader 40 min (Jag har ofta på aluminefolie och ställer timern på 30 min. Tar sen av foliet och låter stå någon minut till)
(långpanna = dubbla receptet)
Glasyr:
50 gram margarin
200 gram filadelphia
2 dl florsocker
Stryk över glasyren på kakan efter att kakan har svalnat.
Egen Kommentar:
Favorit både hos mig och Sean!
Blir något brun efter 40 min i ugnen i trondheim. Men smakar bra. Glömde all olja en gång. Gjorde inte så mycket förrutom att den blev lite segare.
Favorit både hos mig och Sean!
Blir något brun efter 40 min i ugnen i trondheim. Men smakar bra. Glömde all olja en gång. Gjorde inte så mycket förrutom att den blev lite segare.
Går att dubbla recept i en hög form men måste lägga på nästan 30 min extra tid om jag inte kommer ihåg fel. Jag ökade också gradantalet för jag hade brottom! MEN GOD blev den!
No comments:
Post a Comment