Hittade på ett nytt bröd häromdagen som är supergott!!! Grovt men fortfarande saftigt och luftigt! Så här såg det ut:
7 dl Vetemjöl
1 dl Vetekli
2 dl Havregryn (Fullkorns)
2 dl Dark Ray
1 tsk Salt
1 msk Socker
7 dl Vatten
2 påsar torrjäst
2 Morötter
1,5 dl Linefrön
Pensla med Olivolja och strö Havssalt på toppen
Gräddade 305 F i 50 min
Detta receptet kommer ändras lite då jag ska förbättra det lite.
Du blandar mjöl och dark ray mjölet med jästen och sockret.
De övriga ingredienserna värmer du på platta och låter stå till fingervarmt igen för att sedan blanda om med mjölblandningen.
Tillsätt ytterligare lite mjöl om det behövs. Annars gör du det när du bakar ut degen.
Låt jäsa 1h och sen baka ut i två brödformar. Låt jäsa ytterligare 30 min.
Recept:
7 dl Vetemjöl
1 dl Vetekli
2 dl Havregryn (Fullkorns)
2 dl Dark Ray
1 tsk Salt
1 msk Socker
7 dl Vatten
2 påsar torrjäst
2 Morötter
1,5 dl Linefrön
Pensla med Olivolja och strö Havssalt på toppen
Gräddade 305 F i 50 min
Detta receptet kommer ändras lite då jag ska förbättra det lite.
Du blandar mjöl och dark ray mjölet med jästen och sockret.
De övriga ingredienserna värmer du på platta och låter stå till fingervarmt igen för att sedan blanda om med mjölblandningen.
Tillsätt ytterligare lite mjöl om det behövs. Annars gör du det när du bakar ut degen.
Låt jäsa 1h och sen baka ut i två brödformar. Låt jäsa ytterligare 30 min.
No comments:
Post a Comment